Top
Det goda livet på landet

Det goda livet på landet

En kringbyggd gård på Österlen där de vidsträckta fälten möter havet i fjärran? Ett lekfullt hästställe på Västgötaslätten eller en uppodlad glänta i de småländska skogarna? Livet på landet är mångfacetterat och huset kan enkelt anpassas efter verksamheten och platsens förutsättningar. Oavsett om du bygger en helt ny gårdsmiljö eller kompletterar med ett nytt boningshus så passar hus med traditionella former alltid bra i den lantliga miljön. Vackra sadeltak, takkupor och spröjsade fönster ger ett uttryck med skön symmetri. Glöm heller inte bort att planera för en uteplats eller klassisk veranda med utsikt över ängar, åkrar och hagar.

Snickerier och arbetade detaljer förstärker den lantliga stilen.

Profilerade dörrfoder och socklar, spegeldörrar och spontad panel bidrar till en klassisk och tidlös miljö som kan älskas av generationer. Ett rejält och robust lantkök med genomtänkt förvaring och vackra handtag blir pricken över i. En kakelugn eller kamin är en investering som är vacker att se på, ger skön värme och hög mysfaktor.

Våga inreda med både gammalt och nytt. Om du inte har en ärvd matgrupp eller kan hitta en på auktion, så kan du satsa på nya möbler i rejäl hantverksstil. Ett gammalt skåp eller en skänk bidrar också till den rätta lantliga charmen. Plocka gärna in färgerna från landskapet utanför när du väljer kulörer på fast inredning, möbler och accessoarer.

Hej husdrömmare!

Vill du ha kontakt med oss?