Top
Smidigt och lättskött på smultronstället

Smidigt och lättskött på smultronstället

Drömmer du om att bo på ditt smultronställe året om? Kanske har du hittat en drömtomt vid sjön eller vill bygga nytt på favoritplatsen som du redan har? Fritidsboendet har ofta möjligheter som den vanliga villatomten saknar; närhet till sjö och brygga, skog och mark, hav och segling… Genom att bygga nytt med bra standard kan du njuta av dem jämt.
Även om tomtutrymmet ofta kan vara begränsat, kan du bygga ett funktionellt hus för ett bekvämt och inspirerande vardagsliv. Tänk på att du behöver få plats med ett välutrustat kök och att det behövs bra utrymmen för tvätt och tork, wc och dusch. Eftersom det här är platsen där du vill vara, är det smart att planera så att huset är lätt att röra sig i även när du blir äldre. Självklart ska du också ha plats för goda vänner, barn och barnbarn på besök. Men de extra sovrummen

behöver inte vara så stora, och våningssängar kan funka fint. Ett alternativ är att bygga ett sovloft där en hel familj får plats. Vill du ha lite lugn och ro även när du har gäster, så bygger du en separat gäststuga på tomten.
Utforma smultronstället så att du har tid att njuta. Det ska vara enkelt och lättskött! Placera huset och uteplatserna så att du kan leva livet både inne och ute. Tak över uteplatsen är bra och skyddar möbler och dynor. Genom att bygga in uteplatsen till ett uterum så förstorar du husets yta och förlänger sommaren. En braskamin är mysigt och värmer skönt efter fisketurer och skogspromenader. Dessutom är den en trygghet om elen skulle försvinna under höststormen. Ett växthus kan bli ett härligt tillskott på tomten – inte bara för odling utan också som ett extra uterum för sommarfikat och kräftskivan. Det är tid att njuta!

Kan vi hjälpa dig?