Top
Vackra villor vid havet

Vackra villor vid havet

Karga klippor i Bohuslän, storstadsnära i Stockholms skärgård eller öländskt Allvar? Havsnära platser kan vara väldigt olika men har också mycket gemensamt, inte minst i arkitekturen. Skärgårdsbebyggelsens klungor med vitmålade hus inspirerar till att bygga i trä med stående eller liggande panel. Ett enkelt uttryck som du kan förhöja med lekfulla detaljer i form av vinklar och vrår, takkupor och fönster med spröjs.
Ta med dig formspråket inomhus och inred enkelt med vita väggar och vitmålad träpanel i taket. Här passar det vita, klassiska lantköket med spegeldörrar och fint utformade detaljer extra bra. Vackra trägolv i furu blir en varierad fortsättning på det ljusa temat.

Om du vill, kan du skapa en effektfull kontrast mot det vita med trägolv i mörk ek. Även i badrummet kan du jobba med snickerier och förvaring – många skåp i vitt och kanske en kontrasterande, mörk tvättställskommod.


Att jobba med kontrasten mellan ljusa och mörka material är en tanke som du kan ta med dig i möbleringen. Genom att kombinera vita, välstoppade howardsoffor med slitna fåtöljer i brunt skinn får du en ljus, välkomnande miljö som känns ombonad och levande. Ett vintage vitrinskåp, tavlor, böcker och strandfynd i en skön blandning skänker personlighet och charm åt det nybyggda huset i kustnära stil.

Hej husdrömmare!

Vill du ha kontakt med oss?