Top

Därför ska man bygga i trä!

Vi älskar ju trä, och många med oss! Trä har ju massvis av positiva egenskaper, både när det gäller klimatpåverkan men också hur det påverkar de som bor i trähus. Och det finns flera anledningar till att välja att bygga ett hus i trä. Här kommer några av dem!

Därför ska man bygga i trä!

14 november


1. Hållbarhet: Trä är ett förnybart material som ingår i det naturliga kretsloppet och kan återvinnas och komposteras. Trä binder koldioxid och bidrar till att minska koldioxidutsläppen och har en lägre miljöpåverkan jämfört med andra byggmaterial.

2. Låg vikt: Eftersom trä väger mindre än tex. Stål och betong blir hela byggkedjan, från tillverkning till transport, mer energisnål och kostnadseffektiv.

3. Energieffektivitet: Trä har utmärkta naturliga isolerande egenskaper vilket kan bidra till lägre uppvärmnings- och kyl-kostnader. Med olika val kan man lätt forma och få ett riktigt energisnålt boende.

4. Hälsa och välbefinnande: Trä skapar en naturlig och hälsosam inomhusmiljö. Det har visat sig förbättra luftkvaliteten, minska stress och öka välbefinnandet. Man mår bra av trähus helt enkelt.

5. Estetik: Trä ger en varm och inbjudande atmosfär i hemmet som är svår att återskapa med andra material. Trä är ju också väldigt flexibelt och man kan måla i valfria färger, eller betsa det för att få fram dess naturliga mönster.

6. Flexibilitet i design: Trä är ett mycket flexibelt material som kan anpassas till olika designstilar och arkitektoniska krav.

7. Ljudisolering: Trä har goda ljudisolerande egenskaper, vilket bidrar till en tystare inomhusmiljö.

Så, att bygga ett trähus kan vara ett utmärkt val för dem som söker en hållbar, energieffektiv och estetiskt tilltalande bostadslösning.

 

 

Hej husdrömmare!

Vill du ha kontakt med oss?